Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Premiär 20 mars för Terminal av Lars Norén - examensproduktion #1 med avgångsstudenterna på skådespelarprogrammet

Grafisk Event bild Terminal. Grafik

Lördagen den 20 Mars, 2021, får vårens första examensproduktion premiär på Bryggeriteatern.
Produktionen kommer få digital premiär för allmänheten först den 9 april, då rådande omständigheter gör att produktionen endast spelas internt för personal och studenter vid skolan.

Examensproduktion #1 med avgångsstudenterna på Konstnärliga kandidatprogrammet i skådespelarkonst på Teaterhögskolan i Malmö är Terminal av Lars Norén. Det är det första av skådespelarstudenternas två examensarbeten med syfte att studenterna ska visa förmåga till självständigt gestaltningsarbete inom ramen för en föreställning.  

Examensproduktionens material består av ett kollage av fyra av Terminal-pjäserna av Lars Norén. ”Terminal” kan betyda något slutgiltigt - ändstationen, men också en omställningsplats - att välja en ny riktning.  

Pjäserna beskriver människor i olika situationer som ställs inför ett vägval i livet: ska man stanna kvar eller lämna, hålla kvar eller släppa taget...?  

Noréns känsliga språk ställer krav på skådespelarnas lyhördhet och materialet erbjuder ett undersökande av skådespelarens redskap för att vara närvarande i situationer, i relationer och i rummet. 


På grund av rådande omständigheter våren 2021 spelas produktionen endast internt för personal och studenter vid skolan. 

Examensproduktionen kommer att visas digitalt via Teaterhögskolans digitala kanaler under två veckor i april 2021 med streaming-premiär 9 april.


Läs mer på Skådespelarprogrammets sida