Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Trivselregler

Ventilation

De flesta av skolans undervisningslokaler är försedda med en brytare som kan ställas in på mellan 1 och 5 timmars ventilation. Tryck på knappen och stega dig fram till hur lång tid som vill att fläkten ska förse rummet med extra mycket frisk luft. Använd om möjligt denna ventilation istället för att öppna fönster.

Rökförbud – Djurförbud

Rökning är inte tillåten i skolans lokaler. Gå ut när du behöver röka. Tänk på att du inte får röka i anslutning till skolans entréer, inte heller på takterrassen. Det är inte tillåtet att låta djur uppehålla sig i lokalerna. Förbuden gäller för samtliga lokaler som tillhör Lunds universitet.

Alkoholförbud

I Lunds universitets lokaler råder alkoholförbud. Vi har särskilda regler för de tillställningar som är godkända på skolan, men dessa ska vara godkända av prefekt.

Belysning

När du är sist ut från ett rum ska du släcka lamporna. Belysningen i korridorerna tänds och släcks via strömbrytarna. Det är allas ansvar att det blir släckt!

Dörrar och fönster

Stäng dörrar till rum och korridorer på kvällen, och stäng fönster när du lämnar ett rum. Dörrarna låses automatiskt för att försvåra för eventuella inbrottstjuvar. Är dörren inte stängd så blir den inte låst. Det är allas ansvar att stänga dörrar och fönster när dagen är slut!

Branddörrar

Branddörrarna stängs med hjälp av brytaren vid dörren, inte genom att rycka i handtaget. Automatisk stängning sker vid förinställda tidpunkter.

Takterrassen

På takterrassen är rökning förbjuden. Tänk på att ta in dynorna när du lämnar terrassen.

Cykelparkering

Cyklar får ej ställas inomhus i något av våra hus. Cykel som är parkerad inomhus flyttas ut i cykelställen även om det inte finns något fungerande lås på cykeln.

Övernattning

Det är inte tillåtet att övernatta i skolans lokaler.