Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Frånvaro

Det här är vad som gäller om du är borta från jobbet en kortare eller längre tid.

Så här meddelar du när- och frånvaro

Du kommunicerar din när- och frånvaro med din chef, du informerar dina kollegor och i berörda fall med studenter. Utanför ditt rum finns en vit skylt och en penna. Här står ditt namn och här ska du lämna meddelande om du t.ex. är på tjänsteärende - var du är och när du väntas åter.

I Outlook finns också möjlighet att lägga in frånvaromeddelande, det är viktigt att göra detta så att de som skickar mejl till dig inte förväntar sig svar när du inte är på jobbet.

Sjukdom

Du gör själv sjuk- och friskanmälan i lönesystemet Primula. Du meddelar din närmaste chef/kollegor/studenter genom Teams. Din kollega skriver upp din frånvaro på din dörrskylt.

VAB

Vård av sjukt barn anmäls på samma sätt som ovan genom registrering av ”Föräldraledighet” i Primula.

Semester

På din avdelning tas frågan om semester upp direkt med din chef. Därefter registrerar du den beviljade semestern i Primula. Chefen godkänner den i systemet. Du kommunicerar din frånvaro med kollegor/studenter.

Tjänstledighet

Tjänstledighet eller procentuell ledighet/nedsättning av tid beviljas av din närmaste chef. Tjänstledighet ansöks i Primula och godkänns av din chef. Du kommunicerar din frånvaro med kollegor/studenter.

Tjänsteresa

Tjänsteresa samt konferenser eller liknande evenemang ska godkännas av din närmaste chef, i förväg.Du ska också diskutera ev ersättning för utlägg, traktamente eller liknande med din chef, i förväg.