Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Terminsavrundning och egen blogg för Teaterhögskolans jämlikhetsprojekt NAJS -diversity works!

Screenshot av Blogg på internet. Screenshot

NAJS-seminarium är ett av fundamenten i det jämlikhetsprojekt som pågår på skolan fram till sommaren 2022 - NAJS -diversity works!
Rapporter från och presentation av aktiviteter inom projektet finns samlade i projektets egna blogg -NAJS-bloggen.

Onsdag 21 maj genomfördes det tredje skolgemensamma NAJS-seminariet för studenter och personal Teaterhögskolan, denna gång på temat minoritetsstress. Detta seminarium var även var terminens sista.  
NAJS-seminarium är ett av fundamenten i det jämlikhetsprojekt som pågår på skolan fram till sommaren 2022 - NAJS -diversity works!
Rapporter från och presentation av aktiviteter inom projektet finns samlade i NAJS-bloggen (najs.blogg.lu.se, nytt fönster) som även är kopplad till NAJS egen sida på Teaterhögskolans webb där flöde från bloggen också finns tillgängligt.

Tidigare under våren har även skolgemensamma seminarium om Separatism samt Visuell makt/sterotypa bilder genomförts med inbjudna föreläsare såsom Joanna Rubin Dranger, affilierad professor i illustration knuten till Konstfack, America Vera-Zavala, dramatiker, författare och debattör, Rafaella Gärde,freds- och som nationell föreningssamordnare på ungdomsorganisationen PeaceWorks, Magdi Saleh, skådespelare utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2013-2016 med flera.

Målet med den veckans seminarium på Temat var minoritetsstress med inbjudna gästerna; Nazli Kaboly Moloudi, föreläsare och skribent, Tess S. Skadegård Thorsen, Ph.d.,forskare, aktivist, konsult och specialiserad i representation, intersektionalitet och mångfaldsfrågor och Sidsel Benzin, skådespelare, kulturjournalist och student på Köpenhamns universitet, var att ge åhörarna en introduktion till de begrepp som ofta används inom mångfaldsarbete, samt lära oss på vilka sätt diskriminering och rasism ter sig, med särskilt fokus på de konstnärliga institutioner samt vilka strategier institutioner kan arbeta med dessa frågor utan att tilldela ett individuellt ansvar för den som upplever och erfar rasism eller diskriminering, vilket ofta leder till minoritetsstress.

Varmt välkommen att läsa mer om seminariet samt tidigare och framtida aktiviteter inom projektet på NAJS-bloggen (najs.blogg.lu.se, nytt fönster).