Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

1:1 Rosine Ulrich

person som ligger i hö och ser avslappnad ut
Foto: Emmalisa Pauly

1:1 är en uppslukande ljudinstallation. Rosine Ulrich arbetar med den mänskliga artens relation till rum och objekt, och hur sinnena kan fungera som en ingång till att utforska olika ontologier kring vad vi befinner oss i och vad vi befinner oss med. Hon undersöker hur vi kan lyssna och beskriva med händerna. Rummet förvandlas till ett landskap av hö som publiken bjuds in att ligga på medan de lyssnar på ljudverket.

1:1 är en inbjudan att vila, känna och vara närvarande.

OBS: Allergiinformation: i verket används riktigt hö.

Av och med: Rosine Ulrich
Handledare: Steinunn Knúts-Önnudóttir, Andrea Pontoppidan

Rosine Ulrichs konstnärliga praktik är eftertänksam och djupgående. Existentiell reflektion är den röda tråden i hennes arbete och hennes minimalistiska och meditativa verk är ofta baserade i filosofisk teori. Hon strävar efter att skapa sceniska rum med plats för känslighet, begrundande och mjukhet. Just nu är hon särskilt intresserad av ekologi och språk.
 

Ljudverket 1:1 var Rosine Ulrichs examensproduktion i Konceptuell scenkonst 2023. Här kan du läsa mer om programmet.

Affischbild/illustration: Rosine Ulrich