Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning

Skolan bedriver forskarutbildning i teater och har två doktorander: dramatikern Annika Nyman, samt regissören John Hanse, antagna 2016.

teaterhögskolan i Malmö John Hanse Kropp och Straff

Tyngdpunkten i forskarutbildningen ligger i ett konstnärligt arbete som utvecklas genom reflektion, dokumentation och såväl fördjupning i det egna fältet som anknytning till andra relevanta kunskapsområden. Val av teknik, teori och metod som är relevanta för projektet sker i diskussion mellan doktoranden och handledaren.

Studierna syftar till att ge den studerande förmåga att självständigt och reflekterat planera, genomföra och dokumentera ett undersökande arbete, där en väl avgränsad forskningsfråga och adekvata metoder ligger till grund för ett väsentligt bidrag till kunskapsutvecklingen på teaterområdet.

Doktoranderna driver under sin utbildning olika konstnärliga projekt, ofta i samarbete med externa aktörer. De deltar också i seminarier, festivaler och konferenser, samt presenterar sin forskning såväl nationellt som internationellt.

Under forskarutbildningens första del ges de obligatoriska kurserna Konstnärlig metod 1 och 2, Akademiskt skrivande, samt Perspektiv på konstnärlig forskning.

Teaterhögskolan i Malmö doktorand John Hanse_foto_alexander_tenghamn
Foto Alexander Tenghamn

John Hanse

Forskarstuderande vid Teaterhögskolan i Malmö sedan 2016 säger om sin forskning:

"Genom att skapa en ny generation av lärostycken vill jag ta fram en modell för en hypotetiskt prövande scenkonst som använder sig av kroppslig kunskap och sociologiska verktyg för att bryta rådande diskurser kring politiska mål och medel."
Läs mer

 

 

RELATERAD INFORMATION

Kursplaner
Konstnärlig metod 1
Konstnärlig metod 2
Akademiskt skrivande
Perspektiv på konstnärlig forskning

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Här kan du ladda ner Allmän studieplan för forskarutbildning i teater.

Doktorander

Teaterhögskolan i Malmö doktorand John Hanse

John Hanse
Doctoral student
john [dot] hanse [at] thm [dot] lu [dot] se

 

teaterhögskolan i Malmö doktorand Annika Nyman

Annika Nyman
Doctoral student
annika [dot] nyman [at] thm [dot] lu [dot] se