Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att skriva dramatik

Har du ett stort intresse för skrivande och för teater? Vill du skriva dramatik och utveckla din kunskap kring begrepp som handling, situation och konflikt? Då är denna kurs något för dig.

anteckningar på papper

I kursen introduceras du för centrala begrepp inom dramatiskt skrivande, och med hjälp av dessa skriver du en kortare dramatisk scen. Tillsammans med läraren resonerar du om de val du gjort utifrån dessa begrepp. I kursen studeras också hur begreppen kan användas för analys och förståelse av dramatik. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, skrivövningar och handledning. Du får öva analys på en förelagd text för att vidga din förståelse av begreppen situation och handling. Handledningstillfällena genomförs i mindre grupper där du får återkoppling på sin skrivuppgift och konkreta uppgifter att arbeta vidare med.

Kursen ges på halvfart på distans och pågår mellan 4 september och 12 november. Den leds av dramatikern Felicia Ohly.

Seminarium och handledningstider 

Seminarium – Introduktion 4/9 kl 13.00-15.30

Seminarium – Fördjupad förståelse för centrala begrepp 11/9 kl 13.00-15.30

Handledning på text en av följande tider:

9/10 kl 9-12, 9/10 kl 13-16 eller 10/10 kl 13-16

Seminarium – Dramaturgier och överraskningar 23/10 kl 13-15

Examinerande seminarium 6/11 kl 10-12 och kl 13-15

 

För att kunna tillgodogöra dig innehållet i kursen är det särskilt viktigt att du är med på introduktionen, handledningen och det examinerande seminariet. 

Kontakt

Marta Malmsten
Utbildningskoordinator
+46 40 32 55 67
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se (marta[dot]malmsten[at]thm[dot]lu[dot]se)

Dokument

Anmälan är stängd.