Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Duration of Deviation - Nora Wiese

personer som står i dunkelt ljus på vitt golv

Duration of Deviation är en koreografisk installation.Verket tar sin utgångspunkt i rädslan för att tappa kontroll och grundar sig i en fascination om störningar och avvikelser i biologiska och samhälleliga system.

Genom ett koreografiskt och rumsligt undersökande av rörelse och kroppen som figurativ skulptur vill installationen belysa det tillstånd och den spänning som genereras i striden mot förgängligheten. Duration of Deviation vill uppmärksamma de krav somligger på kroppens och psykets funktionalitet och förmåga i förhållande till sin omgivning.


Konceptuella medhjälpare: Dina Viksten Abrahamson, Ida Oldmark Østman
Handledare: John Hanse, Sofie Lebech

Nora Wieser arbetar tvärkonstnärligt med kroppen som medium, där ljus och ljud ofta styr rummet. Med bakgrund i bildkonst och analogt arbete skapar hon material från grunden. Hon intresserar sig för att fånga och gestalta människan i förhållande till tid och rum. Det rum där man tappar alla kontroll och förlorar förnuftet i det fysiska och mentala, där den rationella världen, som vi känner den, blir irrationell. Hennes konstnärliga språk rör sig ofta i mötet mellan det intellektuella och banala, vackra och groteska, kaotiska och fridfulla.