Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Loop - Glömmer du så husker jeg - Olivia Klang och Mie Kristensen

två personer sitter på knä
Foto: Emmalisa Pauly

Hun kaster hænderne op over ansigtet, kniber øjnene sammen og åbner munden i et lydløst skrig. Vinden tager fat i hendes fletninger, hendes nederdel.

   Jag stod på en stor klippa, jag brukade stå på den här klippan och låtsas att det var en scen. Och så var jag liksom på väg ner från klippan för jag tänkte att nu är det slut, men så när jag nästan var helt nere så ångrade jag mig och sprang upp igen för jag tänkte: jag har nog lite kvar i mig.

   Hun går et par skridt og så kigger hun sig tilbage, før hun går helt væk. Armene flagrer bag hende. Hun er næsten ude af billedet, men så vender hun rundt og løber tilbage mod os.

Loop - Glömmer du så husker jeg är ett scenkonstnärligt verk som rör sig i fältet mellan tragedi och eufori. Det är en dansföreställning i affekt, en kroppslig hågkomst, en text om det irrationella. Ett verk son ger sig i kast med personliga och litterära minnen, det sinnliga lösryckta och det stora kollektiva.

Medverkande, koncept, koreografi och text: Olivia Klang och Mie Kristensen
Handledning: Sofie Lebech, Freya Hestnes
Affischfoto: Anton Ljungdell

Olivia Klang är skapare och utövare av scenkonst där tid, rum, rörelse och text ligger i fokus. Med bakgrund i dans, teater och performance integrerar hon fiktion med verklighet och arbetar poetiskt och sakligt, absurt och vardagligt. Med sin konst vill hon utmana vilka historier som berättas och var.

Mie Kristensen är inspirerad av allt som kan befria kroppen, i och utanför scenkonsten - dikter, terapi, twerking, vänskap. Hon har en bakgrund i dansteater och är intresserad av kollektiva processer och av att undersöka hur dessa kan rymma ett skapande i affekt - där man inte står på den andra, mer behärskade sidan av en erfarenhet.

Loop - Glömmer du så husker jeg var Olivia Klang och Mie Kristensen examensproduktion i Konceptuell scenkonst 2023. Här kan du läsa mer om programmet.

två personer med armarna uppåt mot en blå bakgrund