Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samtida internationell scenkonst - en orientering - VT 2024

Fristående kurs på distans, 7.5 högskolepoäng

Vill du möta scenkonstnärer och teatrar i olika länder, inspireras av samtida internationell scenkonst, samt bilda dig en uppfattning om estetiska strömningar och skapandets varierande förutsättningar? Kom då med på denna onlineorientering och berika din förståelse av världen genom scenkonst.

blått ljus med rött, gult och turkosa lampor

Under kursen görs flera live-filmade besök på scenkonst-organisationer i olika länder och världsdelar. Scenkonstnärer presenterar och samtalar om sitt skapande och den kulturella och politiska kontext de verkar i. (Här är språket oftast engelska.) Studenterna tar del av filmade scenkonstverk. Genom samtal i grupp, läsning och skriftlig reflexion görs jämförelser och analyser. Studenternas referenser till samtida scenkonst breddas och förmågan att reflektera kring scenkonst fördjupas.

Kursen pågår mellan den 26 februari och 5 maj 2024.

 

Kontakt

Marta Malmsten
Utbildningskoordinator
+46 40 32 55 67
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se (marta[dot]malmsten[at]thm[dot]lu[dot]se)

Anmälan är stängd.