Teaterns teori och praktik
TTPA05 | TTPK10 | 90 HP
Obs! Det går inte längre att påbörja denna utbildning.
Du som har blivit antagen och påbörjat studierna höstterminen 2021 kommer att kunna fullfölja din kurs enligt det tidigare kursupplägget till och med kandidatnivån (61-90 hp). Kursens sista kandidatkurs ges höstterminen 2022.
Om du har antagits tidigare än vårterminen 2021, kommer du under en begränsad tid att kunna fullfölja de icke avslutade delarna av kursen som THM ansvarar för, det vill säga delkurserna 2,3, 6 och 7 på TTPA05 (1–60 hp) samt delkurs 1 och de praktiska uppgifterna på delkurs 3 på TTPK10 (61-90 hp). När en ny kursplan och ett eventuellt nytt huvudområde har trätt i kraft kan du enligt studenternas rättighetslista erbjudas examination i enlighet med det tidigare kursinnehållet under två år.
Du som påbörjar grundkursen i TTP under 2021 kommer att ha möjlighet att söka grundkurs, fortsättnings- och kandidatkurs i Konceptuell scenkonst efter kandidatkursen i TTP.
Om du har några frågor är du välkommen att ta kontakt med utbildningsansvarig eller studievägledare.
Teaterns teori och praktik är en grund-, fortsättning- samt kandidatkurs för dig som är nyfiken på att driva eller vara med och utveckla egna projekt, och att utforska nya former för scenkonst.
Scenkonsten har under de senaste åren börjat närma sig en mängd skiftande uttryck – spel- och deltagarkultur, aktivism och radiomediets podcasts för att nämna några. Teaterns teori och praktik befinner sig mitt i denna utveckling, och bygger på en lärandeprocess där studenten genom samtal, föreläsningar och praktiska övningar kontextualiserar såväl sitt egna som andras skapande.
Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, scenografer m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället, samt ökade förutsättningar för att vara med att utveckla den nya scenkonsten och formulera de visioner som samtidens och framtidens scenkonstnärer kan navigera efter.
Teaterns teori och praktik är ett samarbete mellan Teaterhögskolan i Malmö och Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL).
Kontakt
Marta Malmsten
Utbildningskoordinator
Tel: +46 40 32 55 67
marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se
Utbildningsansvarig
Sofie Lebech
Utbildningsansvarig för delkurser på Språk- och litteraturcentrum i Lund (SOL)
rikard [dot] loman [at] litt [dot] lu [dot] se