Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kulturskoleklivet vid Lunds universitet

kulturskolan

Är du redo att ta ett kliv och utforska nya möjligheter? Få barn, unga och idéer att växa? Är du nyfiken på att bidra till en kulturskola för alla? Inom Kulturskoleklivet vid Lunds universitet erbjuds ett flertal kurser och utbildningar av olika längd och omfattning. Här ryms en ny kulturskolepedagogutbildning med inriktningarna musik, teater/drama samt konst/bild och form, men även ett antal fristående kurser. Här finns fortbildningschans för verksamma pedagoger och en möjlighet för ny inspiration, ökad bredd eller ämnesfördjupning. Kurserna ges vid Musikhögskolan respektive Teaterhögskolan i Malmö.

Om Kulturskoleklivet

En av utmaningarna för den svenska kommunala musik- och kulturskolan är att rekrytera utbildad personal. Det finns ett stort behov av att förstärka kompetensen så att kulturskolans verksamhet kan breddas och utvecklas till en mer likvärdig kulturskola. Regeringen har därför gjort en satsning, med start i år, på nya utbildningsplatser med särskild relevans för kulturskolan. Det kan handla om såväl fristående kurser som större kurspaket eller nya utbildningar. Lunds universitet är ett av totalt 6 lärosäten i landet som fått del av regeringens medel, och konstnärliga fakulteten besitter såväl den konstnärliga som pedagogiska kompetens som krävs för att utbilda pedagoger till en kulturskola i utveckling.

Läs mer om kulturskolepedagogutbildningen

Läs mer om Fristående kurser inom Kulturskoleklivet