Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Redigera din personliga sida

Som anställd på Teaterhögskolan har du en personlig sida som du själv styr över.

Så här redigerar du din personliga sida

Se först till att vara inloggad på sajten. Du loggar in genom att skriva sajtens URL med /user på slutet; https://www.thm.lu.se/user, och väljer "Inloggning för CAS". Gå till den aktuella personliga sidan, under; https://www.thm.lu.se/peoplelist och tryck på Edit. 

Kicker

Om inget läggs in i denna ruta så hämtas automatiskt personens primära verksamhetsroll in. Om du däremot skriver något i rutan så skrivs den primära verksamhetsrollen över. Observera att den primära verksamhetsrollen inte hämtas automatiskt till något annat ställe på din personliga sida än till fältet Kicker.

Lead

Lägg in en beskrivande ingress i fältet Lead.  

Image

Klicka på ”Add new or existing image” för att välja en profilbild. Du kan maximalt använda en profilbild (däremot kan du lägga till flera bilder i brödtextfältet, se nedan).

Vill du ladda upp en ny bild: Klicka på ”Add image”. Dra aktuell bild till den streckade rutan alternativt tryck på ”Select files”. Fyll därefter i namn på bilden och en alternativ text. Tryck därefter på Save. 

Publication list settings

Vill du dölja listan med publikationer från Lucris, bocka i så fall i rutan ”Hide publications”. Vill du ändra titel på publikationslistan, skriv då i rutan ”Title, research outputs” vad du istället vill att rubriken ska vara. 

Body

I textfältet ”Body” har du möjlighet att lägga in text, bild och länkar. Det mesta här känner du igen från ditt vanliga ordbehandlingsprogram.

Bild som visar de olika verktygens funktion i "bodyfältet"!

Om du trycker på shift och sen enter samtidigt
så får du en ny rad direkt under!

Annars blir det:

det här mellanrummet!

Free text tags

I fältet ”Free text tags” anger du det sökord som gör det enklare för andra att hitta din personliga sida. Textfältet kommer ge förslag på ord som redan finns tillgängliga. Skulle inte ordet finnas i listan, klicka på länken “Click to add new” för att lägga till ett nytt sökord. Vill du ta bort ett valt sökord, klicka på krysset till höger om sökordet i textfältet.

Categories

Vill du kategorisera webbplatsens personliga sidor (till exempel forskare, administrativ personal, ett ämne), så väljer du under ”Categories” vilka kategorier du vill koppla den aktuella personliga sidan till. Vill du ta bort en vald kategori, klicka på krysset till höger om kategorin i textfältet.

Links to other languages

Om det finns en engelsk eller svensk motsvarighet till den personliga sida du håller på att skapa så kan du här lägga in länken till den.

När du är färdig – tryck på Save (längs ner).