Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Öppna andras kalendrar

Alla inom Lunds universitet kan titta i varandras kalendrar som är kopplade till lu-mejlen. Det är ett praktiskt sätt att få reda på när folk är uppbokade eller tillgängliga om du behöver boka ett möte eller planera något med någon. Att öppna någons kalender kan göras på olika sätt beroende på om du använder mac eller pc, men på webben funkar det likadant för alla.

Öppna en kalender via webben

 • Logga in på webbmejlen via https://webmail.lu.se/. Du kan också använda länken på Medarbetarwebben:
   
  printscreen på startsidan av medarbetarwebben
  Obs: Det kan hända att du kommer till en sida där det står att du har blivit utloggad. Då behöver du skriva in webbadressen webmail.lu.se i adressfältet igen och trycka på enter (att ladda om sidan fungerar inte i det här fallet).
   
 • Gå från E-post till Kalender genom att klicka på de små rutorna bredvid ”E-post” i menyn högst upp:
printscreen outlook webversion
 • I kalendern: högerklicka på Andra kalendrar > Öppna kalender.
print screen andras kalendrar meny
 • Skriv in namnet på personen vars kalender du vill öppna i Från katalog-rutan, då kommer personens mejladress upp, på samma sätt som när du ska skicka ett mejl till någon inom LU.
printscreen öppna kalender

Öppna en kalender via apples Outlook-app (dator: mac)

Outlook är inte helt kompatibelt med mac, det innebär följande begränsningar:

Det går inte att öppna kalendrar i Outlook-appen på dator, det behöver du göra via Outlook webb. Men din egen kalender som är kopplad till din mejladress är inlagd automatiskt så den kan du alltid se i datorappen.

Om du öppnar en internetkalender i Outlook webb (till exempel lägger in en TimeEdit-prenumeration) kommer den att synas i datorappen. Men katalog-kalendrar (kalendrar som är kopplade till lu-mejladresser) du öppnar på webben visas inte i appen.

För att kunna titta på både internet- och katalogkalendrar samtidigt behöver du som använder mac göra det via Outlook webb.

Öppna en kalender via windows Outlook-app (dator: pc)

För dig som använder PC bör alla kalendrar för THM-personal redan finnas inlagda. Om de inte är det kan du högerklicka på Andra kalendrar i vänsterspalten och välja Lägg till kalender > Från katalog.

Om du öppnar en kalender på webben kommer den att synas även i datorappen, och om du öppnar en kalender i datorappen kommer den att synas även på webben.

Bonustips

Om du öppnar många kalendrar så att det skapas en lång lista under Andra kalendrar kanske du vill gruppera dem ytterligare, så att det ska gå snabbare att hitta bland dem. Då kan du högerklicka på Andra kalendrar > Ny kalendergrupp. Döp den nya gruppen till något och börja öppna kalendrar under den (t.ex kan du skapa en grupp som heter Lärare och en som heter TA-personal, om du tycker att det är till hjälp).