Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tillgängliggör din kalender för dina kollegor

Alla inom LU kan titta i varandras kalendrar som är kopplade till lu-mejlen, ingen extra behörighet behövs. Men för att det ska var användbart för andra att titta i din kalender behöver du ändra läsbehörigheten (det som andra ser när de tittar i kalendern) från Tillgänglig/upptagen, till Tid, ämne, plats – då kan den som tittar se rubriken på kalenderbokningarna, och eventuell plats, istället för att det bara står ”Upptagen” eller ”Tillgänglig/Ledig”.

Det här momentet behöver bara göras en gång, men kan bara göras på Outlook-appen på dator (inte via webben eller på mobilen). 

Gör såhär: 

  • Öppna Outlook-appen på din dator och klicka på Kalender-knappen nere i vänstra hörnet.

printscreen på mailinkorg i outlook
  • Klicka på Kalenderbehörigheter.
printscreen kalenderbehörighet
  • Klicka på Tid, ämne, plats och sen OK.
printscreen inställningar kalenderbehörighet

Ladda ner Outlookappen till din dator

Sök på datorn och se om du har Outlook installerat bland dina program/appar – det ingår i Office-paketet så förmodligen har du det, men om inte: ladda hem härifrån.

Om du inte har konfigurerat Outlook-appen (kopplat mejlen och kalendern till programmet) behöver du göra det. LU Servicedesk har manualer för det:

Länk: konfigurera Outlook (mac)
Länk: konfigurera Outlook (pc)

Du kan även fortsättningsvis använda andra mejl- och kalenderprogram för lu-mejlen, men inställningen för Kalenderbehörighet kan bara göras i Outlook-appen.